20 Steg till ett lyckat ERP-Projekt före, under och efter

Vi har talat med ett antal ERP-experter från hela världen för att få 20 insidertips om hur du lyckas med att välja och implementera ett ERP system.

Dags för ett ERP projekt?

Ta del av experternas tips!

Det är ingen branschhemlighet att ERP-projekt kan leda till stora fiaskon om man inte tar rätt steg genom hela processen. Från katastrofen som blev en mardröm för Hershey Foods inför Halloween 1999 till  senare problem för den brittiska telekomoperatören Vodafone under 2016, har ERP-projekt aldrig varit ett enkelt jobb. Det är ett affärssystems uppgift att integrera och automatisera komplexa och verksamhetskritiska affärsprocesser. Tanken med ERP är att det ska vara hjärtat i organisationen och göra så att data blir agerbara och ger insikt. Med tanke på det är det ingen överraskning att det finns många risker med projektet att välja och implementera affärssystem.

20-steg-till-ett-lyckat-ERP-transparent 1

Vi har talat med ett antal ERP-experter från hela världen för att få 20 insidertips om hur du lyckas med att välja och implementera ett ERP system. Våra experter lutar sig mot flera årtiondens erfarenhet av att arbeta i Forterros globala nätverk av ledande ERP-företag – BPSC i Polen, Clip Industrie i Frankrike, Jeeves Information Systems AB i Sverige, SolvAxis i Schweiz och Sylob i Frankrike. Ett återkommande tema framgick från diskussionerna: du och ditt team måste engagera er i arbetet före, under och efter ERP-projektet för att helt och hållet kunna förverkliga fördelarna med ett nytt ERP system. Den här guiden är uppdelad enligt samma mönster. Den sammanfattar experternas tips och råd för början, mitten och slutet av ERP implementeringen.

I guiden tar vi upp följande:

  • Misslyckade datamigreringar
  • Långa förseningar i projektimplementeringen
  • Brott mot regelverk
  • Spräckta budgetar
  • Medarbetare som inte kan anpassa sig till systemet

Fyll i för att hämta guiden